Kontakt os

Vil du vide mere, om hvad vi kan gøre for din forretning?

Dit navn (obligatorisk)

Din e-mail (obligatorisk)

Emne

Din meddelelse

Sign up to our newsletter

Høje krav til tilgængelighed indenfor handel og distribution

For virksomheder især indenfor detailhandel og indenfor handel i almindelighed er tilgængelighed for artiklerne på hylden uhørt vigtigt. Tomme hylderne fører i de fleste tilfælde til en tabt forretning eftersom kunden ikke kommer tilbage. Dette er en barsk virkelighed for rigtige mage handelsvirksomheder.

Kampagner og sæsoner gør prognoseberegninger virkeligt vanskeligt.

De mest almindelige årsager til dårlig vare tilgængelighed på hylderne er mangelfuldefor dårlig prognoseberegninger af efterspørgslen. God vare tilgængelighed bliver endnu sværere at leve op til når kampagner og sæsoner overlapper hinanden. Beregning af forbruget og dermed tilgængeligheden af varernekan forværres på grund af svind i tilslutning til overskredet salgsdatoer for friske produkter og salgsomkostninger for sæsonprodukter og produkter med kort livscyklus.

En anden faktor er at bestilling og håndtering af varer i butikkerne tager meget tid for de personer som egentlig burde beskæftige sig med salg og kundebetjening. Indenfor grossisthandel er artiklerne ofte af meget varierende karakter som værdi, salgsvolumen, leverancer, forældelse og forudsigelighed. At omhyggeligt og manuelt at kontrollere og fastslå bestemte ordre kvantiteter for tusinder eller titusinder artikler med hensyn til artiklernes forskellige egenskaber kræver meget tid og mangeresurser. To forhold der ofte er knaphed på i branchen

Det store antal artikler fører i almindelighed også til at en betydende del af indkøberens arbejdstid går med rutinemæssige opfyldningsbestillinger. Dette medfører ofte at der ikke findes tilstrækkelig tid til indkøbsarbejdets mere strategiske del som at følge op på leverandører, opdatere købsaftaler og aktivt arbejde med et udvalg af forsyning for artiklerne.

Læs mere om hvordan vi kan hjælpe  detailhandelen og grossister til at:

Læs mere om vores referencer indenfor handel her.

Del